Mijn favorieten

Veilinguitleg


De eerste Amsterdamse Onroerend Goed Veiling (EAOGV) is uniek!

 

Wat is er dan wel zo uniek, zult u zich afvragen. In principe zouden we hier kort over kunnen zijn: alles! Ware het niet dat er veel over de Amsterdamse veiling is te vertellen, hetgeen wij u niet willen onthouden.


De wijze van veilen is een historisch gegeven, opbod en afslag geschieden tijdens 1 zitting. Het veilingobject wordt als eerste opgeboden tot een bepaald bedrag en daarna in slag gelegd.


Als voorbeeld:
Het veilingobject wordt als eerste in opbod door de diverse partijen opgeboden (bijv. tot een bedrag van €500.000,--). De hoogste bieder is de provisionele (=voorlopige) koper en ontvangt de inzetpremie (de plok).


Hierna wordt het veilingobject in slag gelegd, hierbij wordt een bedrag gezet bovenop het opgeboden bedrag. Dit bedrag (bijv. € 100.000,-- wordt afgeteld tot nul. Indien een potentiële koper (bijv. bij een bedrag van € 25.000,--) 'MIJN' roept, wordt dit bedrag opgeteld bij het reeds opgeboden bedrag. De totale koopprijs wordt dan € 525.000,--. Indien er niet wordt 'gemijnd' dan is de provisionele koper automatisch de definitieve koper.


Voor zowel de verkoper als de koper op veiling is het sterk aan te raden om advies te vragen aan een deskundige partij. Een (directie)makelaar rechercheert alle met betrekking tot het veilingobject van belang zijnde gegevens, adviseert de eigenaar of koper terzake de te verwachten opbrengst en zal (bij verkoop) plaatsnemen naast de afslager op de zogeheten 'bok'.


Bel ons voor nadere informatie of vul geheel vrijblijvend het aanvraagformulier in voor meer informatie over aan- en verkoop op veiling, wij zijn graag bereidt u hierover te adviseren.


Voor een uitgebreide uitleg en het veilingaanbod verwijzen wij u naar de website van de Amsterdamse Makelaarsvereniging (MVA) op www.mva.nl/veiling.


Locatie

Met uitzondering van de maanden juli en augustus vindt er bijna wekelijks een pandenveiling plaats op de Amsterdamse veiling en maandelijks op de Zaanse veiling.


AMSTERDAMSE VEILING, maandagavond na 18.00 uur in het gebouw aan:
'Felix Meritis'
Keizersgracht 324
1016 EZ AMSTERDAM
tel. 020-626 23 21
fax 020-624 93 68


ZAANSE VEILING, dinsdagavond na 18.00 uur in het gebouw aan:
'Zaantheater'
Nicolaasstraat 3
1506 BB ZAANDAM
tel. 075-6 555 345
fax 075-6 555 300

 

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring